A Crossed lencsék polarizáltak?

A modern és minőségi napszemüveg egyik legfőbb követelménye a polarizált lencse. Hiszen még a jó megjelenésnél a divatos külsőnél is fontosabb a szemünk egészsége. A Crossed napszemüvegek a spanyolországi Malaga-ból, európa egyik legnaposabb (az évnek legalább 300 napja napsütéses) városából származnak. A Costa del Sol a „napfény tengerpartja” ahol a tenger hullámairól a szemünkbe csillogó, vakító napfény elleni védelem a leg alapvetőbb elvárás egy napszemüveggel szemben. Ennek megfelelően minden webáruházunkban kapható Crossed napszemüveg modell kiváló minőségű POLARIZÁLT lencsével van ellátva.

 

Mi is az a polarizáció?

Polarizált fénynek nevezzük azt a fénysugarat, amelyben azonos rezgési síkú fényhullámok haladnak. A tükröző felületekről visszaverődő fény mindig jelentős mértékben polarizált fény. Az ilyen típusú fénysugarakra az emberi szem rosszul reagál a mindennapi emberi tevékenységek során. Ezektől a visszaverődő, szemet jelentősen károsító fényektől KELL a szemet megvédeni polarizált lencsével.

 

Miért van szükségem polarizált lencsékre?

Szemünk védelmében a polarizált lencse csak a függőlegesen érkező fénysugarakat ereszti át. Ezen fénynyalábok segítségével rakja össze az emberi szem a színeket, színárnyalatokat. Míg a vízszintesen érkező vagy a talajról, szilárd tárgyakról és egyéb felületekről vissza verődő vakító fényeket blokkolja a Crossed napszemüvegek TAC (triacetát cellulóz) lencséje.
Ezekkel a szemet zavaró fényhatásokkal az élet minden területén találkozunk:
• autóvezetés közben az aszfalt vagy a szembe jövő járművek ablakainak csillogása
• az utcán sétálva a járművek és kirakatok üvegének fényvisszaverődése
• a vízfelületről jövő vakító csillogás vízi sportok, horgászat, napozás, fürdés közben
• a téli sportok gyakorlása közben (síelés, snow board, szánkózás)
Ezeket a rossz szögből a szembe csapódó fénysugarakat nyeli el a Crossed napszemüvegek polarizált lencséje.

 

Milyen a jó polarizált lencse?

Lencséink Triacetát cellulóz azaz TAC lencsék. A gyártás folyamán több különböző funkciójú réteget helyeznek egymásra, amelyekből összeáll a 100% UV-A és UV-B védelemmel ellátott, a vakító fénysugaraknak ellenálló POLARIZÁLT lencse.

Az első és legfontosabb réteg a polarizáló réteg, amely a visszatükröződő fények 99%-át elnyeli és nem engedi, hogy elérjék a szemet. A második és a harmadik réteg felel a lencse egyben tartásáért Ezeknek a rétegeknek köszönhetően olyan komoly behatásoknak is képes a Crossed napszemüveg lencséje ellenállni, mint a magas hőhatás a törés és a hirtelen, erős hajlító hatás. A negyedik és ötödik réteg az ultraibolya sugarakat elnyelő réteg, amely képes megállítani a káros UV-A és UV-B fénysugarak 99%-át. Végül a TAC lencse külső részein elhelyezett rétegek felelnek azért, hogy a lencse ütésálló, karcmentes legyen. Ezeknek az ütésálló és karcmentes rétegeknek köszönhetően a TAC lencsék élettartama jelentősen megnövekszik.
A Crossed napszemüveg TAC lencséje hatékonyan megszűri az erős, vakító fényeket, a szórt fényeket és a visszaverődő fényeket! Rendkívül könnyű és ütésálló.

 

A Crossed polarizált lencse előnyei:

• a polarizált lencsék elősegítik a pontos szín észlelést és kiemelik a színek, árnyalatok közötti különbséget, ami javítja látásunkat
• látásod tisztább, élesebb lesz, megszűnik a vakító fény
• még árnyékos helyen is színesebb és kontrasztosabb fény észlelést biztosít
• blokkolja az intenzív UV-A és UV-B sugarakat
• csökkenti a tükröződést
• az erős fényre érzékeny szemeknek elsőosztályú megoldást kínál
• megszünteti a szemfáradást

Ideális:

Autóvezetés közben megszünteti a szemünkbe csillogó fényt ezáltal a szemfáradás problémája megszűnik és a vezetést is biztonságosabbá teszi.