A CROSSED története

A márka története a 2008-as pénzügyi világválságig nyúlik vissza. A már évek óta a divat világában vállalkozóként dolgozó spanyol testvérpár ekkor döbbent rá, hogy a malagai tengerparton üzemeltetett szörf és gördeszka boltjuk már nem biztosít számukra többé megélhetést. A válság és a sok balszerencse miatt új lehetőségek után kellett nézniük. Akkor már évek óta arról beszéltek, hogy ha tehetnék, akkor egy saját napszemüveg márkát alkotnának olyat, ami szerintük hiányzott a kínálatból.

Mindig is úgy gondolták, hogy a napszemüveg az egyik legfontosabb kiegészítő, hiszen az arcunkon viseljük így mindig a figyelem középpontjában van. Annak a kiegészítőnek, amely ennyire a fókuszban van folyamatosan újulnia, frissülnie kell.  Újszerű alapanyagokkal, színesebb keretekkel és színesebb lencsékkel, amik jól harmonizálnak egymással.

Először az acetát és a fa párosításán gondolkodtak, ami a későbbi Mixed kollekcióban vált valóra.

Majd a fa napszemüvegek vizsgálata során azt látták, hogy vagy a rossz minőségű nagyon olcsó vagy a jó, de nagyon drága fa napszemüvegek találhatók meg a piacon.

 

Minőségi fa napszemüveg elérhető áron

2012-ben aztán eldöntötték, hogy belevágnak a saját márka megalkotásába. Hitték, hogy az elmúlt évek nehézségei után új korszak kezdődik az életükben. A CROSSED márkanevet adták a terméküknek egyrészt, hogy soha ne feledjék el azt az időszakot, amikor mindenütt keresztbe (angolul: crossed) tett nekik az élet másrészt viszont ki akarták fejezni a márkanévvel, hogy ezekben a napszemüvegekben a modern acetát és fém anyagokat ötvözik a hagyományos prémium minőségű faanyaggal.

 

Miben más a CROSSED napszemüveg?

Mottójuknak a „Lásd másképpen a világot!” mondatot választották. Ennek megfelelően az átlagostól a megszokottól eltérő módon gyártják a napszemüvegeket, amelyeknek minden egyes darabját kézzel rakják össze.

 

Miből készül a CROSSED napszemüveg?

 

Lencsék

Polikarbonát lencséket használunk. Ez egy igen ellenálló szinte törhetetlen műanyag, amelynek másik nagy előnye a nagyon kicsi súlya. Hátránya az üveg lencsével szemben, hogy könnyebben karcolódik. Ezt a legújabb technikának köszönhetően könnyű kiküszöbölni ugyanis a lencse mindkét oldalára felület keményítő réteget visznek fel magas hő segítségével. Ezzel az eljárással az új polikarbonát lencsék akár 5-ször ellenállóbbak a karcolásokkal szemben, mint korábbi társaik.

Mivel a CROSSED márka a napsütötte malagából indult útjára, ami Európa legnaposabb városa ezért a szem védelme külön elvárás volt már a tervezés során. Ennek megfelelően MINDEN CROSSED napszemüveg UV400-as védelemmel rendelkezik és kivétel nélkül minden lencse POLARIZÁLT. Nem kötjük felárhoz, mint ahogy a legtöbb márka teszi. Nálunk a szem védelme és az elégedett vásárló az, ami kiemelten fontos.

 

Acetát

Ez a modern anyag megjelenésével új lehetőségeket teremtett az optika világában. Színei variálhatók, rendkívül könnyű, tartós és masszív. A keretek és a szárak készítésénél is egyaránt felhasználjuk.

 

Fa

Fenntartható erdőgazdálkodásból származó kézzel válogatott (így lehet a legjobb mintázatú darabokat kiválogatni) faanyaggal dolgozunk. A napszemüveg minden részlete kézzel megmunkált és összeszerelt prémium fából tevődik össze. Tapintása kellemes, természetes hatású a legjobb minőségű olajjal kezelve a tartósság érdekében. A MIXED kollekciónál a szárak prémium minőségű zebrafa, tölgyfa, vörös rózsafa és bambusz anyagból készülnek.

 

Zsanérok

Vagy más néven csuklópántok, csuklók a keretek és a szárak összekapcsolásáért felelnek.  Ezek minőségi, ezüstözött, allergiát nem okozó, erős, rozsdamentes alkatrészek.  A kétféle rugós csuklópánt, amit a gyártás során használunk, nemcsak befelé, hanem bizonyos mértékben kifelé is hajlik. Ennek köszönhetően könnyebb a szemüveget fölvenni és a rugók megakadályozzák, hogy előre hajlás vagy hirtelen fej mozdulat közben leessen a fejünkről. Behajtott állapotban nem „tartják ki” a szárakat így nehézség nélkül tehetjük a szemüveget a tokjába.

 

A Crossed kollekció

 

CROSSED Mixed napszemüveg

Ez volt az első kollekció. 4 különböző keretformát sok színes kerettel, színes lencsékkel és több féle minőségi fa szárral össze kombinálva dobtak piacra, ami akkoriban szinte egyedülállónak számított. Nagy sikere lett, amit bizonyít, hogy olyan sztárok hordják, mint Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Dani Carvajal a Real Madridból, vagy David Haye volt ökölvívó világbajnok, Jose Aldo brazil MMA világbajnok, csak hogy néhány példát említsünk.

 

CROSSED Fa napszemüveg

A teljes egészében fából készült napszemüvegek is bekerültek a kínálatba. Ezek a modellek bizonyítják, hogy a kiváló minőségű fából készített, minőségi polarizált lencsékkel ellátott és kézzel összeszerelt napszemüvegeket elérhető áron is lehet forgalmazni, amit bárki megengedhet magának.

Prémium minőségű bambusz, fekete bambusz, zebrafa, ébenfa, juhar, tölgyfa, vörös rózsafa és diófa alapanyagokat használtak fel a gyártás során.

 

Laminált fa napszemüvegek

A CROSSED úttörőnek számít a laminált fa napszemüvegek tervezésében és gyártásában. A laminálási eljárás során több akár különböző fajtájú fa rétegeket préselnek egymásra így kialakítva egy színes, egyedi stílust. Társítva a színes, minőségi polikarbonát lencsékkel egyedi megjelenést tesz lehetővé. A magyar piacon egyedülálló kínálattal rendelkezünk!

 

Acetát napszemüvegek

Az acetát kollekció a legfrissebb a CROSSED kínálatában. Méltó folytatása az eddigi sikereknek. Karakteres megjelenést biztosít. Viselője nem marad észrevétlen a legnagyobb tömegben sem. Ezeknél a daraboknál a kiváló minőségű acetát dominál hol fával, hol pedig fémmel keveredve. Mint minden CROSSED napszemüveg ezek a modellek is kiváló minőségű TAC polarizált lencsével rendelkeznek, amelyek 100 %-os UV védelemmel is el vannak látva.